Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Company cover photo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η Orient Bikes είναι μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, που πρωτοπορεί στο χώρο του ποδηλάτου για περισσότερες από 8 δεκαετίες.

Η δραστηριότητα της εταιρείας ξεκίνησε το 1940 με την εισαγωγή ποδηλάτων, ανταλλακτικών, αξεσουάρ και το εμπόριο αυτών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το 1987 ιδρύθηκε η Ανώνυμη Εταιρεία “ΑΦΟΙ ΑΘ.ΚΟΚΟΤΗ Α.Ε.Β.Ε.” στη Λάρισα,  με κύρια δραστηριότητα τη συναρμολόγηση ποδηλάτων.

Από το 2000 η εταιρεία προμηθεύει τα προϊόντα της με το κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα Orient Bikes σε περισσότερα από 600 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα μέσω οργανωμένου δικτύου πωλήσεων και πραγματοποιεί εξαγωγές στην Ευρώπη.

Το 2002 προστέθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Orient Bikes 3.000mιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθηκευτικών χώρων, γραφεία και εκθεσιακοί χώροι φτάνοντας τη συνολική έκταση κτιρίων 9.000m2 σε μια επιφάνεια 18.000 m2.

Το 2010 η Orient Bikes έγινε μέλος της Κοινότητας “Strongest Companies in Greece” της ICAP Certificated 2010.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Κοκότη ακολουθώντας τη στρατηγική της δημιουργικής ηγεσίας, εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία και την τεχνογνωσία και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, καθοδηγεί την ομάδα της Orient Bikes στην επόμενη φάση, την ηλεκτροκίνηση.

Η Orient Bikes κατέχει σταθερά ηγετική θέση στον κλάδο του ποδηλάτου στην Ελλάδα με συνεχή παρουσία σε κλαδικές εκθέσεις τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Η παραγωγική δυνατότητα της Orient Bikes αγγίζει τα 400 ποδήλατα την ημέρα φτάνοντας τα 66.000 ποδήλατα ετήσια παραγωγή.  Όλη η συναρμολόγηση είναι εγχώρια διασφαλίζοντας την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται και επιλέγοντας με αυστηρά κριτήρια πιστοποιημένους προμηθευτές. Στη διαδικασία παραγωγής δίνεται έμφαση στον ποιοτικό έλεγχο σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2005

Με σταθερό ετήσιο προσωπικό 50 ατόμων, η Orient Bikes είναι εργοδότης ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων, παρέχοντας υγιές και ασφαλές περιβάλλον εργασίας. Οι άνθρωποί στην Orient Bikes γίνονται μέλη της οικογένειας και παραμένουν σταθερά στην εταιρεία, ακολουθώντας πορεία κοινής ανάπτυξης. Ομαδικότητα, καταμερισμός εργασίας και συνεργασία, οι αρχές της ομάδας Orient Bikes.

Όραμα μας, ως οι κορυφαίοι στον κλάδο μας, να συμβάλλουμε στο κοινό όφελος και στη βελτίωση της ποιότητα της ζωής στην κοινωνία. Tο ποδήλατο είναι ο μόνος τρόπος να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Με κάθε ποδήλατο, φέρνουμε το μακριά πιο κοντά μας.

Orient Bikes: Η κορυφαία Ελληνική εταιρεία στο χώρο του ποδηλάτου.

This is who we are!

 

Factory icon
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 9.000M2
Robot icon
ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
Workers icon
50 ΑΤΟΜΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Bike icon
66.000 ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Chain icon
ΠΛΗΡΗΣ ΣΕΙΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ
Iso document icon
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2015